وي همچنين از حضور «کريس الف ورسون» نماينده ويژه دبيرکل سازمان جهاني جهانگردي که به مناسبت روز جهاني جهانگردي و هفته گردشگري به ايران سفر کرده است، تشکر ويژه کرد و گفت: در دنياي امروز، گردشگري نه تنها به عنوان يکي از کارآمدترين ابزارهاي ديپلماسي عمومي مورد توجه صاحبنظران بوده؛ بلکه ابعاد اقتصادي جديتري به خود گرفته و پس از صنعت نفت و خودروسازي به عنوان سومين صنعت درآمدزا و اشتغالآفرين جهان به شمار ميرود.
رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري تصريح کرد: در حال حاضر صنعت گردشگري جهان يکي از دورههاي طلايي خود را سپري ميکند؛ به گونهاي که عليرغم بحران اقتصادي موجود در بسياري از بازارهاي مولد گردشگر، تعداد گردشگران بينالمللي در چند ماهه آغازين سال جاري رشد تقريبا 6 درصدي را تجربه کرده است.
معاون رئيسجمهور ادامه داد: آمارهاي منتشره از سوي سازمان جهاني جهانگردي حکايت از آن دارد که در سال گذشته تعداد گردشگران بينالمللي از مرز 980 ميليون نفر فراتر رفته و از اين رهگذر بيش از هزار ميليارد دلار ارز عايد کشورها و جوامع ميزبان نموده و حدود 259 ميليون شغل مستقيم و غيرمستقيم (حدود 9 درصد از کل مشاغل جهان) را براي اين جوامع ايجاد کرده است.
رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري خاطرنشان کرد: افزون بر اين پيشبينيهاي سازمان مذکور نويد از جابهجايي بالغ بر يک ميليارد گردشگر بينالمللي تا پايان سال 2012 داده و درآمد حاصل از آن را سهمي معادل 5 درصد از GDP دنيا و 30 درصد از صادرات خدمات جهان برآورد کرده است.
موسوي با تاکيد بر اهميت ويژه صنعت گردشگري در جهان تصريح کرد: در همين راستا و نظر به اهميت اين صنعت فراگير در سطح جهان امسال نيز سازمان جهاني جهانگردي بر اساس اهداف توسعه هزاره سوم و به تبعيت از سازمان ملل متحد در نامگذاري سال 2012 به عنوان «سال انرژي پايدار براي همگان»، با سر دادن شعار «گردشگري و انرژي پايدار، تقويت توسعه پايدار» روز جهاني جهانگردي را به جشن نشست و دگربار بر نقش گردشگري در بهبود کارآيي انرژي و افزايش بهرهگيري از فناوري انرژيهاي تجديدپذير به عنوان يکي از نقشهاي چندگانه گردشگري، تاکيد ورزيد.
معاون رئيسجمهور عنوان داشت: به بيان ديگر، روح اين شعار بر ضرورت توجه ويژه به حفظ پايداري انرژي، دسترسي برابر آحاد مردم اين کره خاکي و نسلهاي آينده به منبع انرژي جديد، کارآمد و ارزان، کاهش مصرف انرژي و توليد کربن، استفاده از سوختهاي تجديدپذير در سيستمهاي حمل و نقل، تعبيه فناوريهاي نوين براي صرفهجويي در مصرف انرژي در تاسيسات گردشگري و بسياري از موارد مشابه ديگر دلالت دارد.
معاون رئيسجمهور اظهار داشت: دولت جمهوري اسلامي ايران نيز بر اساس رهنمودهاي مقام معظم رهبري و سند چشمانداز 20 ساله نظام مقدس جمهوري اسلامي، ارتقاي همهجانبه صنعت گردشگري را به عنوان يکي از مهمترين راههاي توسعه اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي ميهن اسلامي در سرلوحه کاري خود قرار داده است.
موسوي خاطرنشان کرد: قاطعانه ميتوان گفت؛ يکي از ابزارهاي کارآمد در زمينه حفظ و نشر ارزشهاي معنوي نشات گرفته از انقلاب اسلامي، آرمانهاي امام راحل و منويات مقام معظم رهبري در پهنه گيتي، آن هم در شرايط کنوني که طيف وسيعي از رسانههاي معاند و معارض غربي براي رسيدن به اهداف و نيات شوم و شيطاني خود کمر به تخريب چهره حقيقي جمهوري اسلامي ايران در اذهان جهانيان بستهاند، فراهم کردن زمينه براي ورود گردشگران خارجي و آشنايي نزديک آنها با شرايط مناسب و مطلوب حاکم بر کشور در حوزههاي امنيت، رفاه، اقتصاد و فرهنگ است؛ چرا که اين افراد در اصل به عنوان سفيران صلح جمهوري اسلامي ايران در سطح جهان ايفاي نقش خواهند کرد.
رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري گفت: از سوي ديگر، سال 1391 به عنوان سال «توليد ملي، حمايت از کار و سرمايه ايراني» نامگذاري شده و در نتيجه آن توسعه اقتصادي و کارآفريني بيش از پيش در صدر سياستهاي دولت خدمتگزار قرار گرفته است که به طور يقين تقويت و توسعه صنعت گردشگري به لحاظ ارائه خدمات و محصولات داخلي به مصرفکنندگان مختلف اعم از داخلي و خارجي، برخورداري از نقش تاثيرگذار در ايجاد ارزش افزوده و نقشآفريني بسزا در اشتغالزايي، به عنوان يکي از مصاديق بارز تحقق منويات نظام در اين زمينه به شمار ميرود.
عضو هيات دولت خاطرنشان کرد: افزون بر اين در راستاي سياستهاي ابلاغي مبني بر ضرورت برونرفت اقتصاد کشور از نظام تکمحصولي مبتني بر فروش نفت، صنعت گردشگري يکي از بهترين جايگزينها براي صنعت نفت به شمار ميرود که قادر خواهد بود به سبب ايجاد اشتغال و درآمد ارزي مستقيم نقش مهمي را در توسعه اقتصادي کشور ايفا کرده و از اين رهگذر توزيع عادلانه درآمد در ميان اقشار مختلف جامعه را به ارمغان آورد.
وي بيان کرد: بر همگان واضح و مبرهن است که ايجاد انسجام، هماهنگي و همدلي در ميان تمامي نهادهاي دولتي و دستاندرکاران بخش خصوصي صنعت گردشگري کشور، لازمه اصلي و پيششرط اساسي براي نيل به آرمانهاي امام راحل، منويات رهبر عظيمالشان و اهداف نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران به شمار ميآيد.
معاون رئيسجمهور تصريح کرد: بر همين اساس دولت خدمتگزار و سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري اهتمام ويژهاي را به ايجاد تفاهم و تعامل سازنده ميان تمامي عناصر و ارکان خدمتگزار اين صنعت، اعم از دولتي و خصوصي معطوف داشته است.
وي خاطرنشان کرد: تصويب کارگروه گردشگري دولت نيز از مهمترين اين تصميمات بوده است، همچنين کارگروههاي استاني و انشاالله اميدواريم با لغو رواديد با 60 کشور اين مهم به اوج برسد.
رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري کشور در پايان تاکيد کرد: در اينجا به برکت مراسم بزرگداشت روز جهاني جهانگردي و هفته گردشگري، فرصت را مغتنم شمرده و بر خود لازم ميدانم، با قدرداني از تلاشهاي شبانهروزي و خستگيناپذير تمامي خادمان اين صنعت، دست تکتک اين عزيزان را به گرمي فشرده و تداوم اين رفاه و همدلي صميمانه و ملي را از ايزد منان مسالت نمايم، باشد که در آيندهاي نهچندان دور به حول و قوه الهي و در سايه توجهات حضرت وليعصر (عج) شاهد شکوفايي و توسعه پايدار صنعت گردشگري در سراسر ميهن عزيزمان باشيم.
گفتني است در اين مراسم که در آخرين روز از هفتهي گردشگري در سالن همايشهاي برج ميلاد برگزار شد، با حضور رحيمي معاون اول رييسجمهور ، سيدحسن موسوي رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري کشور ، ورسون مشاور ارشد سازمان جهاني جهانگردي ، عليآبادي معاون معاون اول و دبير کميتهي المپيک ، جهانيان معاون گردشگري کشور از 15 فعال خادم حوزهي گردشگري در بخشهاي هتلداري، گردشگري سلامت، راهنماي تور، مراکز پذيرايي، دفتر خدمات مسافرتي، شرکت هواپيمايي، واحدهاي پذيرايي بين راهي و سفرهخانهداران تجليل شد.
همچنين مادر شهيد احمدي روشن، محمد گندمي خادم مسجد امام محمد تقي (ع) ، رضا مهماندار رييس پليس راهور کشور و حميد دهقان خبرنگار پيشکسوت حوزهي گردشگري نيز در اين آيين تقدير شدند و تمبر هفتهي گردشگري سال 91 و همچنين سايت اطلاعرساني جامع گردشگري ايران به 12 زبان رونمايي شد.
/120
انتهای پیام/